Naleśniki z nadzieniem szpinakowym

naleśniki.jpg

Piątkowo-obiadowe czyszczenie lodówki!
Według mnie, najlepsze dania wychodzą właśnie z konieczności wykorzystania resztek w lodówce. A skoro zostało parę wytrawnych naleśników, pół kostki szpinaku po robieniu burgerów szpinakowych, trochę papryki i produkowane na bieżąco w kiełkownicy kiełki, to te składniki same prosiły się o zjedzenie.

NALEŚNIKI Z NADZIENIEM SZPIANKOWYM

Składniki:

  • 2 naleśniki na słono (każdy rodzaj, fit lub normalne)
  • ok. 250 g szpianku
  • 1/2 papryki
  • 2 jajka
  • Kiełki, np. rzodkiewki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Pieprz, sól

Posiekany czosnek podsmażyć na oliwie, dodać szpinak i pokrojoną paprykę i dusić parę minut. Dodać jajka i porządnie je wymieszać, żeby nie było jajecznicy. Doprawić. Nadziewać naleśniki farszem i posypać kiełkami. Można je również chwilę podsmażyć na suchej patelni, będą lepsze.

Wartość odżywcza

Energia: 580 kcal
Białko: 30 g
Tłuszcz: 28 g
Węglowodany: 60 g

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s